Friday, February 25, 2011

NyTe2 :)

Di malam yg hening ( hening kew? ) :D
tibe2 haty ak mendayu2,dan diri ak didayung oleh perasaan sedih bile mengenangkan pengorbanan ibu bapa :(


bukanlah selama ni ak xprnah kenang pengorbanan ibu bapa ak ( pembaca jgn fikir buruk lak ) :D

malam ni ak dikuasai perasaan sebak bercampur baur :(

baca la luahan ataw lebih tepat, rintihan hati kecil ku.





ni adalah projek ak plg latest, susah juga na berjaya kan, jika xde usaha, mcm org2 kata, susah dahulu, bersenang kemudian :)

bukan pew, plg2 tidak before ak smbung blaja, na la jgk bg parent ak senang, al maklum la, ak bkn la dtg dari keluarga billion, million pew tah lagi tu :P

tp paling2 tdk, boleh jugak bagi mak ayah ak jadi bos besar yang keuntungan mmg milik mereka, xperlu menunggu setiap hujung bulan utk mengambil gaji, bkn pew, kadang2 sebak jgk hati tgk ibu bapa jadi org bawahan, keje kadang2 blk lewat malam, utk cari rezeki bg anak2 makan, mmg la xsemua anak2 zaman skrg nmpak pengorbanan ibu bapa mereka, cz mereka xna anak2 mereka jadi susah mcm mereka. ( jgn salahkan ibu bapa atau salah anak2, kadang2 ada ibu bapa mmg xsanggup biar anak mereka melihat kesusahan mereka, ada juga, ibu bapa mahu anak2 mereka lebih menghargai dgn apa yang dimiliki, dan jgn lak kita salahkan anak2 kenapa xmembantu ibu bapa, kerana, anak2 belum lagi mempunyai pengalaman yg seusia ibu bapa mereka, itu akan menjejaskan pemikiran anak2 dan akhirnya akan membuat anak2 dilemma dlm kehidupan dan memilih jalan yg salah, pada mulanya, mahu membantu ibu bapa, tp disebabkan kurang pengalaman dalam kehidupan, akhirnya anak2 salah memilih jalan membantu, malah lagi membebankan ibu bapa)

*jgn xbantu lansung lak :P
*faham makna betul2 word atas taw :)

ak bersyukur dgn semua benda yg ak ada :)
walau kadang2 ak agak menyusahkan ibu bapa ak sendiri :(

b4 ak end karangan ak malam ni,

hope sangat2, kepada pencuri, penagih dadah dan seangkatan nyer yg berada kat kawasan projek baru ak tu, tolong la jgn merosakkan asset dan punca utk ak menambahkan rezeki utk family ak.

*alang-alang menyeluk pekasam, biar smpai pangkal lengan :)
*nnt da ada duit, boleh la ak Marry Permaisuri Cinta :)
*da janji na marry dia, kne la cari duit utk nafkah Z&B, hehe :)

ok2, back to major topic :)

kepada semua, doa2kanlah semoga my latest projek ini berjaya :) (insyaAllah)
dan boleh la jgk ak sbgai anak melayu membantu menaikkan ekonomi org melayu (jgn la jatuhkan sesama kaum)

sekian
terima kasih kerana sudi membaca.
selamat malam semua, fikir, renung, lihat dan aplikasikan dlm kehidupan, mengenai pengorbanan ibu dan bapa dalam mencari sesuap nasi.

No comments:

Post a Comment